bukta

2019.03.12. 07:55

Komoly árukészletet halmoztak fel a sikkasztó pénztáros segítségével

L. Mónika segítségével egy oroszlányi üzletben az eredeti ár töredékéért „vásárolt” Zs. Roland, aki a holmik egy részét egy szomódi férfinek passzolta át.

Kemma.hu

L. Mónika segítségével egy oroszlányi üzletben az eredeti ár töredékéért „vásárolt” Zs. Roland, aki a holmik egy részét egy szomódi férfinek passzolta át.

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint L. Mónika egy oroszlányi üzletben dolgozott pénztárosként, és ismerősével, Zs. Rolanddal megbeszélte, hogy a boltban lévő termékek közül, a közreműködésével több terméket is ki tud vinni az eredeti ár töredékéért. A férfi februárban és márciusban, legalább négy alkalommal szerszámokat és kerti felszereléseket vásárolt meg és hozott ki így az üzletből. A termékeket az áruházi alkalmazott vagy nem számlázta be, vagy azokra indokolatlan kedvezményt vont le. A férfi a termékek egy részét hazavitte, a többit egy szomódi férfinak eladta.

Az oroszlányi nyomozók azonosították a tetteseket, akiket március 9-én gyanúsítottként kihallgattak. A két személy a bűncselekmény elkövetését beismerte. A tatai nyomozók még ezen a napon kihallgatták azt a 35 éves szomódi férfit is, aki a szerszámokat megvette Zs. Rolandtól. A nyomozók a termékeket lefoglalták és azt a sértett képviselőjének március 11-én visszaadták.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság L. Mónika és Zs. Roland ellen sikkasztás vétség, a szomódi férfi ellen orgazdaság vétség miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrök a lefoglalt árukészlettel (Fotó: police.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában