szonda

2019.03.16. 09:06

Három ittas férfi jogsija ugrott az ünnep alatt

A nemzeti ünnepen a megyei rendőrök nagy figyelmet fordítottak az ittas sofőrök kiszűrésére.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei március 15-én Esztergom-kertvárosban, a Tópart utcában ellenőriztek egy autóval közlekedő helyi lakost. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a férfit mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a 26 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek, a jogsiját pedig elvették.

Az esztergomi rendőrök ugyanezen a napon délelőtt megállítottak egy autóval közlekedő férfit, aki az ellenőrzés során elmondta, hogy előző este nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Az 57 éves sofőrt a rendőrkapitányságra előállították, majd a mintavétel eredménye alapján vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntető eljárást kezdeményeztek. A jogsiját a rendőrök elvették.

A komáromi rendőrök szintén ezen a napon Ácson az Igmándi utcában ellenőriztek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő helyi lakost. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért őt a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, amelyet követően az 52 éves járművezető részére közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei 17 óra 55 perckor Tokodon, a József Attila utcában állítottak meg egy autóval közlekedő esztergomi lakost. Az ellenőrzés során a férfi elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a 35 éves férfivel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, a jogsiját a rendőrök elvették.

A rendőrök 15 óra 28 perckor Tokodon, a Kossuth Lajos utcában intézkedés alá vontak egy elektromos kerékpárral közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi a járművet ittas állapotban vezette, ezért mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján az 53 éves férfivel szemben büntető eljárást kezdeményeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában