a tárgyalóteremből jelentjük

2019.03.06. 14:40

Hiába üzent az áldozatok családjainak, 15 évet kapott a hajléktalangyilkos Apolló

Szerda délután folytatódik a kettős hajléktalangyilkosságok miatt első fokon 13,5 évet kapó tatabányai kamasz, M. Apolló másodfokú tárgyalása Győrben.

Szűr A.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Újabb tárgyalásához ért M. Apolló ügye a Győri Ítélőtáblán szerda délután. Két héttel ezelőtt azért napolták el a másodfokú tárgyalást, mert az eseti gyám, akit kirendeltek annak idején M. Apolló mellé, nem jelent meg. A fiú 15 éves volt, amikor 2017 áprilisában végzett két hajléktalannal Tatabányán. A törvényszék első fokon különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint 2 rendbeli kifosztás bűntette miatt 13 év 6 hónap fiatalkorú börtön fokozatú szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Zólyomi Csilla tanácskozásra visszavonult Apolló ügyében, alig három-négy percnyi tárgyalás után, majd 14:40-kor kihirdette: súlyosították az ítéletet, és 15 évet kap M. Apolló, majd részletesen kitért a fellebbezésekben megfogalmazottakra és az eljárásra.

Az előzmények:

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosítás, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében, a vádlott enyhítés, a védője és eseti gyámja elsődlegesen hatályon kívül helyezés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, ezért van szükség a másodfokú tárgyalásra. A fiú a kora miatt, mert még nem volt 16 éves az emberölések idején, maximum 15 évet kaphat egyébként.

A most 17 éves fiú az utolsó szó jogán két hete ezt mondta: „Ott voltam, de nem gondolnám, hogy egy 15 éves kisgyerek, vagyis én, ilyet tudnék tenni, mert ez anatómiai képtelenség, hogy leszakadt a mája a sértettnek… ez anatómiai képtelenség. Ha úgy megverek valakit, nem fog leszakadni a mája, mert ott van a borda, hogy védje a májat. …Nem hiszem, hogy én öltem meg azt a figurát, nem is öltem meg…”

Most pedig azt, hogy sajnálja és szeretne a médián keresztül is elnézést kérni az áldozatok családjától.


További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában