ítélet

2019.03.13. 14:00

A vértesszőlősi cipőtolvajnak óriási szerencséje van, enyhítették a büntetését

A bíróság még februárban elítélte a férfit, de most enyhítették az akkor kiszabott büntetést. Egy másik ügyben azonban szintén számíthat ítéletre a férfi.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvámnyszék tájékoztatása szerint március 13-án 2 év 4 hónap fegyházról 1 év 6 hónap börtönre enyhítette a törvényszék másodfokon a vértesszőlősi cipőtolvaj büntetését.

A tatabányai férfi az egyik vértesszőlősi áruházban három pár cipőről eltávolította az áruvédelmi etikettet, a negyediket pedig felvette, majd fizetés nélkül távozott, őt végül a járőrök kiérkezéséig a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egyik szabadnapos biztonsági őre tartóztatta fel.

Még februárban, a Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárás keretében 2 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte a visszaeső tolvajt, mellékbüntetésül 3 évre eltiltotta a közügyektől. A férfi enyhítésért fellebbezett, ügyében másodfokon a Tatabányai Törvényszék döntött. A másodfokú bíróság a cipőtolvajjal szemben 1 év 6 hónap börtönbüntetésre enyhítette az ítéletet.

A férfinek nem ez volt az egyetlen lopási kísérlete, 2018. november 4-én a tatabányai pláza egyik üzletéből próbált meg ellopni egy melegítő nadrágot és egy melegítő felsőt. Ebben az ügyben március 22-én előkészítő ülést tart a Tatabányai Járásbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában