bíróság

2019.03.14. 17:42

A gerinctelen kolléga tizenegy munkatársát fosztotta ki, a cipőjébe rejtette a pénzt

A férfi két munkahelyén is kifosztotta kollégáit, sőt: egy autót is ellopott. A bíróság májusig letartóztatta.

Kemma.hu

A cipőben tehát elfér 100 ezer forint...

Forrás: police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség indítványának helyt adva a Komáromi Járásbíróság újabb két hónapra letartóztatta azt az ácsi férfit, aki munkahelyi öltözőszekrényekből lopott több százezer forint értékben, illetve egy autót is meglovasított a munkahelyéről.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei ügyészség főügyésze elmondta, hogy a ügyészség indítványt tett, hogy a férfi letartóztatását további két hónappal hosszabbítsa meg a bíróság, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is valóságos. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást május 15-ig meghosszabbította.

Az elkövető először 2018. július 14-re virradóan egy vállalkozás ácsi telephelyén fosztotta ki az ott dolgozókat. A dolgozói öltözőszekrényeket felfeszítve összesen tíz sértettől lopta el azok értékeit, közokiratokat és bankkártyákat. Miután kifosztotta a dolgozók szekrényét, a cég parkolójából ellopott egy személygépjárművet.

A férfi idén februárban újabb akcióra indult. Február 12-én az egyik szünetet egy másik ácsi cég telephelyén dolgozott, és az egyik szünetet az öltözőben töltötte. Az egyik szekrényben lévő kulcsot talált. A szekrényt kinyitotta, és a szekrényéből ellopott 244 ezer forintot. A rendőrség járőrei a cselekmény napján az elkövetőt előállították, a lopott készpénzt a tolvaj cipőjében elrejtve lelték fel.

Februárban ebből a szekrényből lopott (Fotó: police)

A járőrök adatgyűjtés során azonosították a 20 éves ácsi lakost, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök azonban átvizsgálták, és megtalálták nála az ellopott pénzt . A tettest a Komáromi Rendőr-kapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a bűncselekmény elkövetését ekkor már beismerte, ellene lopás vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Előállították a tolvajt (Fotó: police)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában