vádemelés

2019.02.28. 10:59

Örökre eltilthatják a vezetéstől a sofőrt, aki mellett meghalt a testvére az 1-es úton

Vádiratot nyújtott be az ügyészség az ellen a sofőr ellen, aki testvérével 2018-ban balesetet szenvedett Tatabányán, az 1-es út egyik kereszteződésében.

Kemma.hu

Az idős asszony életét már nem tudták megmenteni

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy személygépkocsi vezetőjével szemben, aki nem biztosított elsőbbséget egy járműszerelvénynek, és a balesetben az okozó gépjármű jobb első ülésén utazó személy elhunyt. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől végleges hatályú eltiltásra ítélje.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. május 10-én Tarján felől Tatabánya irányába vezetett egy kocsit, amelyben mellette ült a testvére. A sofőr az 1. számú főúthoz érve a kereszteződésben nem biztosított elsőbbséget egy járműszerelvénynek, ezért az nekiütközött kocsija jobb oldalának. Az ütközést követően a tehergépkocsi és vontatmánya a szalagkorlátnak ütközve állt meg, míg a vádlott által vezetett személygépkocsi megperdült, és szintén a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A jobb első ülésen utazó 72 éves asszony a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt. A balesetben a sofőrnek a bordája törött el. Ahogy arról korábban beszámoltunk, feszítő-vágó berendezés segítségével igyekeztek mindkettejüket kiszabadítani a kocsiból, de az asszony életét a gyors és hatékony mentés ellenére sem sikerült megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!