vádemelés

2019.02.26. 07:41

Pártfogót kaphat a részeg kerékpáros, aki az esztergomi kórházban tombolt

A férfit azért vitték be a kórházba, mert elesett a biciklijével.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, akit kerékpáros balesete miatt mentőautóval kórházba szállítottak, ott azonban az elhelyezésül szolgáló terem ajtaját ütni-rúgni kezdte, és így megrongálta azt. A vádiratban azt indítványozták, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat bocsássa próbára, rendelje el a próbaidő tartamára a pártfogó felügyeletét.

A vádirati tényállás szerint az ittas férfi még 2018. június 3. napján Lábatlanon kerékpárjával elesett, megsérült, emiatt mentőautóval az esztergomi kórházba szállították.

A vádlott nem volt együttműködő a kórházban, ezért elkülönítve helyezték el egy szobában arra az időre, amíg kijózanodik. A férfi azonban a terem ajtaját rugdosta és ütötte, emiatt az ajtó zárszerkezete kiszakadt, az ajtólap meghasadt, ezzel összesen 94 ezer 799 forintos kárt okozott, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a főügyészség helyettes szóvivőjétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában