felelőtlenek

2019.02.04. 15:28

Öt bepiált sofőrt is elkaptak a megyében

Öt esetben is pozitív eredményt mutatott az alkoholszonda a vasárnapi rendőri ellenőrzések során.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei február 3-án hajnal fél négykor Vértesszőlősön, a Valusek Dezső úton állítottak meg egy autóval közlekedő 36 éves tatabányai lakost.

Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért a férfit mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították, majd a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. A jogsiját a rendőrök elvették.

Ugyanezen a napon délelőtt fél tízkor Tatabányán, a Baross Gábor úton a rendőrök megállítottak egy autóval közlekedő tatabányai férfit, aki ittasan vezetett. A 39 éves gépjárművezetőt a rendőrkapitányságra előállították, majd a mintavétel eredménye alapján vele szemben ittas járművezetés szabályszegés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

A tatai rendőrök február harmadikán tíz órakor Bajon, az Eszterházy-Nagypince úton intézkedés alá vontak egy autóval közlekedő helyi lakost. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. Az 55 éves férfi a rendőröknek elmondta, hogy a saját pincéjében fogyasztott alkoholt, mielőtt volán mögé ült. A mintavétel után a sofőr jogsiját elvették.

Az oroszlányi rendőrök 12 óra 45 perckor Bokodon, az Erdélyi utcában állítottak meg egy autóval közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 31 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott, ezért mintavétel céljából az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, amelyet követően közigazgatási bírságot szabtak ki a részére.

Február 3-án 23 óra 22 perckor a Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei ellenőriztek Tatabányán, a Szent György utcában egy autóval közlekedő oroszlányi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 39 éves férfinak nincs jogsija és a jármű műszaki érvényessége 2018 októberében lejárt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök az ügyben szabálysértési- és büntetőeljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában