tüzek

2019.02.28. 14:13

Helyszíni fotók: így lángoltak a földek Tokod környékén

Egymás után riasztották a megye tűzoltóit több aljnövényzet-tűzhöz szerdán. Bajóton, Annavölgyön és Ebszőnybányán is felcsaptak a lángok.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több tűzeset is történt szerdán megyénkben. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Bajóton 17 hektáros területen égett az aljnövényzet, és a tűzoltók kiérkezéséig több ponton leégett már a telepített erdő. A szabadtéri tűzhöz először a komáromi hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A komáromi hivatásos tűzoltók mellett a sárisápi és a tokodi önkéntes tűzoltók vízsugárral, puttonyfecskendőkkel, és kéziszerszámokkal végezték az oltást. Személyi sérülés nem történt, azonban 1,5 hektáros területen a telepített erdő leégett.

Száraz aljnövényzet égett Annavölgyben két hektár területen. A tűzhöz a nyergesújfalui hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

A tokodi önkéntes tűzoltók avatkoztak be az ebszőnybányai avartűznél, ahol 300 négyzetméteren gaz, avar, és bozótos égett. Az önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában