lopás

2019.02.21. 14:30

Elárverezték a házat, amiben lakott, vitte a radiátorokat a férfi

Végrehajtási árverésen eladott házból ellopta az addigi bérlő a csapokat, radiátorokat. Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Ügyészség tájékoztatása szerint az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki egy olyan ingatlanban volt lakáshasználó, amit végrehajtás során árverésen eladtak, és amelyből a ház szerelvényeit, azaz épületgépészeti elemeit (szerelvényeket) leszerelte és magával vitte a kiköltözésekor.

A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a büntetlen előéletű vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze, hogy a sértettnek, a ház új tulajdonosának fizessen meg 608 938 forintot kártérítésként.

A sértett végrehajtási eljárásra bocsátott esztergomi ingatlant az eljárás keretében történt árverésen 2018. április 5-én vásárolta meg. Az ingatlan alkotórészei , voltak a vádlott által ellopott épületgépészeti elemek is, így a kifizetett vételár tartalmazta ezen tartozékokat is.

A végrehajtó felhívására a vádlottnak 2018. április 30-ig kellett elhagyni az ingatlant, illetve abból kiköltözni. A férfi leszerelt és jogtalanul eltulajdonított 11 darab radiátort, ahhoz tartozó szerelvényeket, konnektorokat, kapcsolókat, garázskaput és csaptelepet, azokat a költözése során magával vitt. A leszerelt tartozékok értéke összesen 608 938 forint, a lopás során okozott kár nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában