fordulat

2019.02.21. 11:25

Az ítélőtábla elnapolta a kettős hajléktalangyilkos kamasz tárgyalást

A kettős hajléktalangyilkosság miatt első fokon 13,5 évet kapó M. Apolló másodfokú tárgyalását elnapolta a Győri Ítélőtábla. A fiú most először beszélt hosszabban tárgyalóteremben.

Szűr Annamária

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Csütörtökön, bár az előzetes tájékoztatás alapján ítélethirdetés is várható lett volna, végül alig másfél órával a kezdés után már el is napolta a tárgyalást a bíró, mert az eseti gyám, akit kirendeltek annak idején M. Apolló mellé, nem jelent meg. Március 6-ra, a következő tárgyalási napra már idézést is fog kapni, mint megtudtuk.

Ahogy arról beszámoltunk csütörtök reggel, a tárgyalás kezdetekor, első fokon 13,5 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetés kapott, több emberen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés és két rendbeli kifosztás miatt. A fiú 15 éves volt, amikor 2017 áprilisában végzett két hajléktalannal Tatabányán. A fiú fellebbezésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett 2018 szeptemberében.

Dr. Ferenczy Tamástól, a Győri Ítélőtábla szóvivőjétől megtudtuk, hogy az eseti gyámra azért volt szükség, mert anya és fia kapcsolata miatt úgy ítélték meg, hogy érdekellentét van közöttük, és kellett valaki, aki tűzön-vízen át képviseli a fiú érdekeit. Az, hogy most nem jelent meg, formai okokból lehetetlenítette el a tárgyalás folytatását.

A most 17 éves fiatal eddig egyszer szólalt meg igazán a tárgyalások során. Akkor is az utolsó pillanatban állt elő egy meglepő változattal, miszerint Maci, egy börtönviselt tatabányai férfi kényszerítette őt az első támadásra, a másodiknál pedig messze nem volt akkora szerepe, mint az elsőben. Lehetséges, hogy most is hasonlóval próbálkozott volna, de a bírónő leintette.

Mivel Apolló nem járult hozzá hangja és arca felismerhető közléséhez, eltorzítva nézhetik-hallgathatják meg, mit mondott az utolsó szó jogán:

A beszéd leirata:

„Ott voltam, de nem gondolnám, hogy egy 15 éves kisgyerek, vagyis én, ilyet tudnék tenni, mert ez anatómiai képtelenség, hogy leszakadt a mája a sértettnek... ez anatómiai képtelenség. Ha úgy megverek valakit, nem fog leszakadni a mája, mert ott van a borda, hogy védje a májat. ...Nem hiszem, hogy én öltem meg azt a figurát, nem is öltem meg...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában