drog és lopás

2019.02.07. 11:30

Aljas módon „megszívatta” ismerősét a dorogi füves

Nem végződött jól a az éjszaka annak a férfinak, akit kirabolt ismerőse, miután füveztek egy parkban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság elítélte azt a férfit, aki tavaly kirabolta ismerősét egy parkban, miután a sértett rosszul lett egy füves cigarettától.

A bíróság a vádlottat az ügyben tartott előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében. Az elkövető visszaesőként került ismét a hatóságok elé. Még fiatalkorúként 7 hónap letöltendő börtönre ítélték, mivel dizájner drogokat fogyasztott és árult. Az előző ítéletét letöltötte. A bíróság a visszaeső férfit halmazati büntetésül 3 év és 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. a mostani ügyei miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott tavaly július 4-én éjszaka Dorogon, egy parkban kábító hatású, szintetikus kannabinoidokat tartalmazó cigarettát fogyasztott, mellyel ismerősét, a sértettet is megkínálta. Ő is beleszívott a cigarettába, amitől azonnal rosszul lett és összeesett.

A vádlott ekkor elhatározta, hogy a földön fekvő, félig eszméletlen, mozogni és védekezni képtelen állapotban lévő sértettől elveszi az értékeit. A sértett vállán keresztbe átvetett övtáskájának zipzárját lehúzta és abból kivette a sértett 100 ezer forint készpénzét, majd azzal együtt távozott a helyszínről. A nyomozó hatóság az eljárás során 147 ezer forint készpénzt foglalt le a vádlottól, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában