büntetőügy

2018.12.19. 11:30

Tagadja a páros, hogy késsel kirabolták a mocsai focidrukkert

Vádat emeltek az ellen a párocska ellen, akik kocsmában megismert alkalmi ismerősüket saját otthonában fenyegettek, majd kiraboltak, végül bezárták a házba.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő párral szemben, akik otthonában megtámadták és kiraboltak egy idős férfit Mocsán. A támadás következtében a férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mivel a vádlottak tagadják a vádakat, így az ügyészség a férfival szemben 9 évet meghaladó, a nő esetében 9 évnél kevesebb fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Beismerő vallomás esetén a férfira 8 évet, míg a nőre 7 év fegyházbüntetés kiszabására tesz indítványt az ügyészség.

A nő szexuálisan zaklatta, a férfi késsel fenyegették a mocsai drukkert

Az élettársak, a 38 éves H. Imre és a 26 éves Cs. Alexandra július 1-jén, este betértek az egyik mocsai sörözőbe, ahol megismerkedtek, és italoztak a 64 éves sértett férfival. Miután együtt végignéztek egy futballmérkőzést, a sértett távozni készült. H. Imre felajánlotta, hogy gépkocsival hazaviszik, ugyanis párjával eltervezték, hogy az idős férfi értékeit megszerzik. Ezért mindhárman egy mocsai családi házhoz mentek.

A házban a nő többször szexuálisan közeledett a sértetthez azért, hogy a figyelmét elterelje, így a társa zavartalanul értékek után kutatott. A nőt a sértett határozottan visszautasította, majd felszólította a vádlottakat, hogy távozzanak, különben értesíti a rendőrséget.

Ekkor a férfi kiütötte a sértett kezéből a mobiltelefonját, és ököllel arcon ütötte, miközben azt kiabálta az élettársának, hogy hozzon kést, mert megöli a sértettet, végez vele. A nő a konyhában magához vett egy 13 cm pengehosszúságú konyhakést, azt átadta a férfinak, aki a sértett irányába szúró mozdulatot tett. Az idős férfi a kezeit maga elé kapta, így a szúrás a tenyerét érte.

A támadó a megfélemlített idős férfitől fájdalomdíjként 100 000 forintot követelt azzal a kitalált ürüggyel, hogy erőszakoskodott a párjával. A sértett közölte, hogy nincsen pénze. Ezért a férfi a késsel szúró mozdulatot tett a feje felé, miközben azzal fenyegette meg, hogy két nap múlva visszajön, addigra legyen meg a pénz, különben hetente fog visszajárni.

Az élettársak a bántalmazás és fenyegetés miatt megfélemlített idős férfitől elvették a karóráját és a mobiltelefonját, továbbá magukhoz vettek 25 000 forint készpénzt, 20 eurót, illetve cigarettát, összesen 59 821 forint értékben. A vádlottak távoztak a lakásból, azonban a menekülésük megkönnyítése érdekében a ház bejárati ajtaját kívülről rázárták a sértettre. Mintegy fél óra elteltével az idős férfinak az ablakon át sikerült kimásznia, és a szomszédjának segítségével értesítette a rendőrséget.

A rendőrség a támadás után néhány nappal azonosította és elkapta a két tettest. A bíróság július 4-én elrendelte a párocska előzetes letartóztatását. A nő és a férfi letartóztatását augusztusban hosszabbította meg a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!