jogerős

2018.10.17. 09:00

Éveket kaptak a bokodi és kecskédi dílerek

Egyiküket Oroszlányban kapcsolták le, a kocsijában is találtak kábítószert. A két díler egyezséget kötött, így ítéletük már jogerős.

Kemma.hu

Egyiküket Oroszlányban kapcsolták le, a kocsijában is találtak kábítószert. A két díler egyezséget kötött, így ítéletük már jogerős.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben benyújtott vádirata alapján eljárva a bíróság jóváhagyta az ügyészség és a vádlottak között kötött egyezséget, amelynek alapján – a vádemelést követő két hónapon belül, tárgyalás nélkül – hozott ítélet kihirdetése napján jogerőssé vált.

A Tatabányai Járásbíróság az október 16. napján tartott előkészítő ülésen az ügyészség indítványának helyt adott, ennek alapján az ügyészség és a vádlottak közötti egyezséget jóváhagyta. Az elsőrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság az egyezségben írtakon túlmenően elsőrendű vádlottat 177 ezer 500 forint míg másodrendű vádlottat 300 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta, továbbá a tőlük lefoglalt kábítószert elkobozta.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: az elsőrendű vádlott a 2017 decembere előtti fél évben Budapesten marihuanát szerzett meg, amelyből maga is fogyasztott, valamint további hét fogyasztónak részben ellenérték fejében, részben közös fogyasztás során átadott. A másodrendű vádlott Bécsben vásárolt marihuanát, amelyet Magyarországra behozott, és azt 2017. december 8-án Kecskéden elsőrendű vádlottnak értékesítette.

Az oroszlányi rendőrök együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival azon a napon az esti órákban Oroszlányban, a Dózsa György úton ellenőriztek egy gépjárművet, a járműben pedig több mint 200 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, amit lefoglaltak. Az anyagról az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológiai szakértő megállapította, hogy az marihuána. A gépkocsit vezető 25 éves bokodi férfit a nyomozók elfogták, majd otthonában kutatást tartottak, ahol két őrlőt és a kábítószer tárolására alkalmas tasakokat foglaltak le. Ő lett az ügy elsőrendű vádlottja, míg a másodrendű az a a kecskédi, aki december 8-án adott el neki marihuánát.

Ezért dőlhetett el az előkészítő ülésen a sorsuk

A 2018. július 01. napjától hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján, amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben.

A büntetőeljárási törvény leírt rendelkezése alapján a vádlottakkal szemben meghozott ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, ezért a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott az ítéletben kiszabott szabadságvesztés letöltését nyomban megkezdte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában