tiltott és veszélyes

2018.07.24. 18:21

Több száz potencianövelővel, zselékkel, pezsgőtablettával bukott le a férfi

Több száz olyan potencianövelő miatt áll bíróság elé az M1-es elkapott férfi, amelyek látásvesztést is okozhatnak, de görcsöket is.

kemma.hu

Több száz olyan potencianövelő miatt áll bíróság elé az M1-es elkapott férfi, amelyek látásvesztést is okozhatnak, de görcsöket is.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat a minap azzal a férfival szemben, aki egy budapesti piacon vásárolt tetemes mennyiségű, tiltott potencianövelő szert.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az elkövetőt pénzbüntetésre ítélje, valamint a lefoglalt tiltott teljesítményfokozó szereket és egészségügyi termékeket kobozza el, kötelezze az eljárás során felmerült 409.999 Ft bűnügyi költség viselésére. A férfi sorsáról a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Illegális és igen veszélyes

A Kamagra nincs rajta az engedélyezett gyógyszerek OGYÉI-listáján, a használata illegális. A potencianöelő hatóanyag egyébként a szildenafil, amelyet először a Viagrában használtak. A potencianovelo-szerek.hu szerint a Kamagra hirtelen látáscsökkenést vagy látásvesztést, szédülést, nehézlégzést, bőrhólyagokat, görcsöket is okozhat, ahogy hányást is. A Kamagrát jelenleg is árulják a neten.

Az elkövető még 2015 szeptemberében vásárolt egy ismeretlentől nagy mennyiségű tiltott teljesítményfokozó szert vett saját használatra, továbbá legalább 364 darab Kamagra tablettát, valamint 7 doboz Kamagra zselé és 19 doboz Kamagra pezsgő tabletta Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő készítményt.

A rendőrség járőrei 2016 júliusában az M1 autópályán, a Harkályos pihenőhelyen ellenőrizték a kocsiját, és abban megtalálták a szereket.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő szerek nem kizárólag a saját szükséglet kielégítését célozták, ezért megszerzésük és tartásuk a Büntető Törvénykönyv vonatkozó, 186. paragrafusa szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a férfi, akinél ott voltak.

Nem ez az első, tiltott potencianövelők miatt indított eljárás. A minap a nool.hu számolt be arról, hogy egészségügyi termék hamisítása miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 42 éves budapesti férfi ellen, aki több mint ötszáz szem különböző típusú potencianövelő szert tartott magánál.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában