életfogyt

2018.05.14. 10:57

Saját apjával akarta megöletni 3 éves kislányát a tatai nő

Életfogytot is kaphat a nő, aki leitatta 3 éves kislánya nagyapját, azt hazudta neki, hogy nem az övé a gyerek, majd utasította, hogy ölje meg a kicsit. A férfi fojtogatni kezdte a kislányt.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját (vagyis a pici nagyapját), hogy ölje meg a kislányát. A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Az, amivel a nőt vádolják, tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, a férfi tette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

A nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. Édesapja, a II. rendű vádlott az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

Dr. Reszl Ildikó a Kemma.hu-nak elmondta: a vádlottak 2017. augusztus 13-án, Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került.

Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya. Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta.

Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, ezt követően hívta a mentőket. A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nyak hosszabb ideig történő szorítása esetén, az agy vérellátási zavarának következményeként a sértett halála következett volna be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában