megelőző intézkedés

2018.05.25. 17:47

Omlásveszélyes tatai kéményhez riasztották a tűzoltókat

Címkék#Tata

Sokak figyelmét felkeltették pénteken kora délután a tatai Hajdú utcában serénykedő tűzoltók, akik ezúttal nem a lángok megfékezése céljából érkeztek.

kemma.hu

Munkában a tűzoltók a tatai Hajdú utcában

Fotó: Szőts István

Egy idős házaspáré a Hajdú utcában álló épület, amely régóta üresen áll. Az épület tetőszerkezete olyan rossz állapotba került, hogy pénteken tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

– Egy tatai szakember korábban megvizsgálta a házat, és megállapította, hogy a kémény omlásveszélyes, dőlés esetén ráadásul kárt tehet a szomszédos házban is. Az elmúlt napok időjárási körülményei tovább rontottak az építmény állapotán, ezért a tatabányai hivatásos tűzoltók felderítették és kordonszalaggal vették körül a helyszínt, felhívva a balesetveszélyre a figyelmet – tájékoztatta a Kemma.hu-t Káli Sándor, a katasztrófavédelem szóvivője.

Munkában a tűzoltók a tatai Hajdú utcában
Fotó: Szőts István

Nem ez az első beomlott tatai tető a közelmúltból: nemrég adtunk hírt arról, hogy a restaurálás előtt álló Kőfaragó-ház tetőszerkezete, födémszerkezete és falazata az épület oldalhomlokzatán beszakadt, korábban pedig az Ady Endre út 30. szám alatt található romos épület teteje is így járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában