micsoda nő ez a férfi!

2018.05.31. 11:59

Nőnek álcázta magát a tatabányai autómosót kirámoló férfi

Sok esetben hallunk olyan lopásokról, amelyek elkövetői álcázzák magukat, hogy kilétükre ne derüljön fény. Egyesek azonban még ennél is tovább mennek...

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Így tett az a férfi is, aki női ruhába bújt, és így rámolt ki egy autómosót 2017 elején. A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a már régóta előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben. Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

A vádirat szerint egy tatabányai autómosóban dolgozó férfi a munkahelye bejárati ajtajának kulcsát és riasztókódját átadta a vádlottnak, aki 2017. február 28-ról március 1-re virradóan be is hatolt az autómosóba, és onnan 108 250 forint készpénzt és egy 23 990 forint értékű mobiltelefont tulajdonított el.

A vádlott azért, hogy személyét álcázza, női ruhába öltözve hatolt be a kamerával rendelkező épületbe. Az épületen belül összetörte az öltözőszekrény ajtajait, maró hatású folyadékkal öntötte le a pénztárgépet és a bankkártyaleolvasót, így azokat használhatatlanná tette, Az ezzel okozott rongálási kár összege 219 738 forint.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a bíróság szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy az autómosóban okozott rongálási kárt a sértettnek térítse meg.

A tolvaj bűntársát a Tatabányai Járásbíróság már korábban elítélte azért, mert a lopáshoz a vádlottnak a kulcs és a kód átadásával segítséget nyújtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában