nem akarta ellopni...

2018.05.17. 20:04

Nem fuvarozta a pizzafutár, így elhajtott a kocsijával az 55 éves János

Címkék#Tatabánya

„Gyorsabban akart úti céljához érni”, ezért elvitte egy épp dolgozó pizzafutár kocsiját egy férfi Tatabányán. Nem mondhatni, hogy messzire jutott vele...

kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu/Shutterstock

S. János Bécsből érkezett Tatabányára május 16-án. Budapesten át Szekszárdra akart eljutni, így megkérdezett egy pizzafutárt, elvinné-e őt egy darabon. Mikor a férfi nemmel válaszolt, S. János megvárta, amíg a futár kiszáll az autójából és bemegy az egyik lépcsőházba, majd

beszállt az autójába és elhajtott vele.

Az így szerzett kocsival bejárta a várost, végül egy zsákutcában állt meg. Magához vette az autóban talált készpénzt és a futár iratait, majd gyalogosan távozott, a járművet pedig az utcában hagyta. Nem jutott azonban messzire, a tatabányai járőrök három órán belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Az 55 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta a nyomozóknak, hogy nem akarta ellopni az autót, csak úgy gondolta, azzal gyorsabban eléri úti célját, mint vonattal.

S. János ellen a rendőrség lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A férfit a Tatabányai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Nyitókép: police.hu/Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában