csalók

2018.03.12. 14:26

Minden vagyonából kiforgatott egy idős asszonyt az esztergomi pár

Az Esztergomi Járásbíróságon tartották annak a párnak a tárgyalását, akik egy idős asszony bizalmába férkőztek, majd hiszékenységét kihasználva teljesen kisemmizték.

Barcs Bence

Forrás: Shutterstock

Nem tudott érdemben előrelépni a bíróság a két vádlott, Sz. A. és Sz. E. ügyében, ők ugyanis betegség miatt nem jelentek meg az ügy első tárgyalási napján az Esztergomi Járásbíróságon. A következő tárgyalás időpontját május 3-ára tűzték ki, akkor már ítélet is várható, tudta meg a Kemma.hu Sós Réka sajtótitkártól. Ha bűnösnek találják őket, jelentős kárt okozó csalás miatt felelhetnek.

Az elsőrendű vádlott, Sz. A. és a másodrendű vádlott, Sz. E. élettársként éltek egy Esztergom-kertvárosi ingatlanban, de értékkel bíró ingósággal, továbbá a megélhetésükhöz szükséges rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek. 2015-ben elhatározták, hogy megismerkednek egy idős, könnyen befolyásolható asszonnyal, akitől a bizalmába férkőzve pénzt és értéktárgyakat csalhatnak ki megélhetésük biztosítására.

A két vádlott megismerkedett a 74 éves, egyedül élő Dr. G. J. Gy.-nével, aki idős korából és magányosságából is adódóan hiszékeny, érzelmileg kiszolgáltatott, könnyen befolyásolható volt. A pár az asszony bizalmába férkőzve rávette őt a tulajdonát képező ingatlan eladására. Az ingatlan 11,6 millió forintot ért, de Sz. A. a valós összeg kevesebb mint feléért, 4,5 millióért vásárolta meg.

Az idős nő Sz.-ékhez költözött, akik egy melléképület konyhájában biztosítottak neki szállást, majd újabb 4,5 millió forintot vettek el az asszonytól: azt mondták neki, hogy az összeget befektetik. A nénit még az autója eladására is rávették, valamint a tulajdonában lévő ékszereket is értékesítették. Így mintegy 450 ezer forinthoz jutottak hozzá.

A két vádlott azonban nem állt itt meg: a sértett Németországban lévő, jómódú barátjától (ugyancsak befektetési célokkal) 530 ezer forintot csaltak ki.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában