menekülés közben

2018.02.24. 12:50

Új fejlemény a móri mészárlás ügyében: Weiszdorn állítja, rendőrök életét mentette meg

Weiszdorn Róbert ügyvédje arról beszélt, hogy védence három rendőr életét mentette meg, akiket Nagy László akart megölni menekülés közben.

Kemma.hu

Weiszdorn Róbert a bíróságon

Forrás: MTI

A móri vérengzés előtt Tatabányán élő, életfogytiglani börtönbüntetését töltő Weiszdorn Róbert ügyvédje beszélt arról, amikor Weiszdornt és tettestársát, Nagy Lászlót igazoltatták a rendőrök.

2002. május 9-én, nem sokkal a vérengzés után gyorshajtásért állították meg őket, a lábuk alatt pedig ott hevertek a gyilkos fegyverek is.

– Nagy számára egyértelmű volt, hogy a bankrablás miatt igazoltatják őket. Ezért a Scorpio fegyverrel akart kiszállni az autóból, hogy végezzen a három járőrrel. Ezt Weiszdorn akadályozta meg – mondta a Borsnak a móri ügyben a Weiszdornt védő dr. Lichy József ügyvéd.

Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda döglött ügyek osztályának volt vezetője szerint ezt azonban óvatosan kell kezelni.

Weiszdorn Róbert a bíróságon
Forrás: MTI

Hidegvérrel gyilkoltak meg nyolc embert a móri bankfiókban

Mint ismeretes 2002. május 9-én a magyar kriminalisztika legsúlyosabb tömeggyilkosságát követték el a móri Erste Bankban. A gyilkosok a bankban tartózkodó összes alkalmazottat és ügyfelet hidegvérrel legyilkolták. A pénzintézetben az elkövetők először lefújták a biztonsági kamerát, majd ezután a fegyveres biztonsági őrre lőttek. A helyszínelés adatai megdöbbentőek voltak. Az ártatlan embereket ugyanis mind fejbe, szíven és szemen lőtték. Minden jel arra mutatott, hogy profik gyilkoltak Móron. A bankban többen megpróbálták az életüket menteni, jajveszékelve próbáltak elbújni a bankban és az egyik gyilkos kergetve végezte ki őket egy Scorpió géppisztollyal. Azonban máig érthetetlen módon a gyilkosok csak a hétmillió forintot vitték el a bank pénztárából, a széfben rejlő negyvenmilliót ott hagyták. A ügy megoldását az is nehezítette, hogy bár találtak túlélőket, de a két áldozat is belehalt sérüléseibe pár nap múlva.

Kovács Lajos szerint elképzelhető, hogy Nagy utalt rá, végezniük kéne a rendőrökkel, és Weiszdorn ez­zel nem értett egyet, de ez Nagy öngyilkossága miatt már sosem derül ki. Weiszdorn a Kemma.hu-nak adott interjújában is tagadta, hogy bárkit is megölt volna Móron, a bíróság szerint ugyanakkor a biztonsági őrt ő lőtte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában