jegyeket, bérleteket!

2018.02.27. 12:36

Nem elég, hogy jegy nélkül buszozott, még az ellenőrt is volt képe félrelökni

Megragadta és odébb taszította az ellenőrt a szomódi férfi, ezért az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene, amiért akár öt év börtönt is kaphat.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az ellenőrként dolgozó nő 2017. április 7-én este, Szomódon szállt fel a Tata és Dunaszentmiklós közötti autóbuszra a menetjegyek, bérletek ellenőrzése céljából. A férfi az autóbuszon jegy nélkül utazott, ezért amikor meglátta a forgalmi ellenőrt, sietve le akart szállni. A sértett azonban a középső ajtónál útját állta a férfinak, és a jegyének bemutatását kérte.

Az elkövető ekkor annak érdekében, hogy le tudjon szállni, megragadta az ellenőr alkarját, odébb taszította, és leugrott a buszról. A férfi ezzel a magatartásával az ellenőrt a jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta. A sértettnek a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett.

A férfi által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában