vitából késelés

2018.02.28. 19:44

Leszúrta az unokaöccsét, majd a véres késsel befejezte a vacsoráját

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet annak a 60 éves máriahalmi férfinak az ügyében, aki kétszer hason szúrta unokaöccsét, majd nyugodtan vacsorázott tovább.

Kemma.hu

Unokaöccsét szúrta le a férfi

Forrás: Shutterstock

A Győri Ítélőtábla a február 28-án megtartott nyilvános ülésen helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint  életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték. A férfi, aki kis híján megölte az unokaöccsét, feltételes szabadságra a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a 60. életévét betöltött vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánta. Súlyosító körülmény azonban az, hogy a vádlott közeli hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt, a cselekmény elkövetése nem rendítette meg, utána tovább folytatta a megkezdett tevékenységét, a vacsorát. Segítséget a sértettnek nem nyújtott, és csupán a szerencsén múlott, hogy súlyosabb sérülése nem keletkezett a sértettnek. A törvényszék a fentieket figyelembe véve a büntetés középmértékét el nem érő büntetést szabott ki, amelynek a további enyhítésére a másodfokú bíróság nem látott törvényes lehetőséget.

A férfi, annak unokaöccse, valamint az unokaöccs édesapja és a bátyja Máriahalmon, egy családi házban éltek. Az elkövető gyakran leittasodott, ilyenkor kiabált, agresszíven viselkedett. 2017. február 26-án vacsora közben hirtelen káromkodni kezdett, unokaöccse pedig kiment hozzá a konyhába, és megkérdezte: miért nem pihen le inkább. „Kussolj!”, felelte erre nagybátyja, és dühöngeni kezdett majd felkapta a kezében lévő kést, és többször a hűtőszekrénybe, illetve az ajtófélfába szúrt.

Ekkor a sértett hátrálni kezdett a szobája felé, nagybátyja pedig utána ment, mire a sértett kétszer megütötte. A második után a kést még mindig szorongató 60 éves férfi kétszer hason szúrta unokaöccsét. Ezután, mint aki jól végezte dolgát, a szobájába ment, és folytatta a vacsoráját – ugyanazzal a késsel...

A sebesült férfihoz az apja hívott segítséget. A megszúrt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, sebei nyolc hét alatt gyógyultak.

A fenti tényállás alapján az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható, akkor a vádlott és védője fellebbezett, ezért volt szükség a másodfokú tárgyalásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában