pletyka

2018.02.25. 11:13

Fekete autóból akarják elrabolni a gyermelyi gyerekeket? Itt az igazság!

Kétségbeesett nagymama hívta a gyermelyi körzeti megbízottat, hogy fekete autóból akarják elrabolni a gyerekeket. A rendőr utánajárt a dolognak.

Sz. A.

A gyermelyi fekete autós rémhír alapja is a győri volt

Forrás: Shutterstock

Nem akármilyen rémhír terjedt el a gyermelyiek között a közelmúltban: fekete autóból lesnek a gyerekekre, hogy elrabolják őket. A pletykának utánajárt a helyi körzeti megbízott, azt pedig, hogy mire jutott, Gyermely " target="_blank" rel="noopener nofollow">Facebook-oldalán tették közzé.

Nem ez az első ilyen eset, korábban tatai fiatal lányok állították, hogy el akarták őket rabolni fekete autós emberek. Miután a Kemma.hu akkor utánajárt az ügynek, a rendőrség pedig cáfolta a rémhírt, az azt elindító posztot is törölték a Facebookról. Ezúttal is kiderült, hogy semmi valóságalapja nincs a tataihoz hasonló sztorinak, aminek a szálai ezúttal is, egy szintén hoaxnak minősült győri rémhírig vezették a gyermelyi körzeti megbízottat.

– A hét első felében egy kétségbeesett nagymama hívott fel azzal a hírrel, hogy tudok-e arról, miszerint Gyermelyen egy fekete színű gépjármű végig követett egy kislányt hazafelé menet. Ugyanakkor a szóban forgó gépjárműben lévő emberek az általános iskola mellett parkolnak, és azt figyelik, melyik haza tartó gyermeket rabolhatják el – írta Lénárt Gyula, aki azt is megtudta, hogy a nagymának a rémhírt a lánya mondta el, aki pedig, micsoda meglepetés, egy másik nőtől hallotta azt.

Természetesen vele is beszélt a rendőr, aki egy lányra hivatkozott, hogy tőle hallott a fekete autós sztoriról. A történet felgöngyölítése miatt persze vele is beszélt a körzeti megbízott: ez a lány arról számolt be, hogy egy hírt olvasott arról, hogy szervkereskedők rabolnak gyerekeket Győrben. Hogy ebből hogy lett gyermelyi rémhír, az nem teljesen világos, az viszont biztos, hogy ahogy a győrinek, úgy a gyermelyinek sincs valóságalapja.

„Tudom, hogy a körülöttünk lévő felgyorsult világunkban olyan események történnek, amik félelemmel és aggodalommal tölthetnek el minket. Mégis arra kérek mindenkit, hogy ha olyan híreket hall, ami rám tartozik, mint körzeti megbízottra, nyugodtam hívjon fel és beszéljünk róla!” – tette hozzá a rendőr.

(Borítókékép: Shutterstock/montázs)

Címkék#Gyermely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában