drog

2018.01.18. 10:10

Három éve szabadult, de újra rács mögé kerül a komáromi pikódíler

Akár nyolc évre is leültethetik azt a három dílert, akik háromnegyed éven át árulták a Szlovákiából beszerzett, pikó nevezetű kábítószert.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség forgalmazással elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három, már előzetes letartóztatásban lévő dílerrel szemben. A terhükre rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A komáromi férfi 2015. december 15-én szabadult a börtönből, de mivel megélhetést biztosító jövedelme az alkalmi munkákból nem lett, elhatározta, hogy kábítószert fog árulni, melyet Szlovákiában szerzett be. A férfi 2016. szeptember és 2017. április között a metamfetamint, amfetamint tartalmazó pikó elnevezésű kábítószert két társának, egy almásfüzítői és egy tárkányi férfinak, illetve más fogyasztóknak is árulta Komáromban 1.500 forint/egység áron.

Az almásfüzítői, és a tárkányi férfiak a komáromi társuktól megvett kábítószert a saját vevőkörüknek adták tovább 2000 forint/egység áron. A kábítószer-terjesztés révén a komáromi férfi 58.500 forinttal, társai 36.000 forinttal, illetve 102.000 forinttal gazdagodtak.

Az elkövetőkkel szemben a járási ügyészség szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta, mondta a Kemma.hu-nak dr. Reszl Ildikó főügyész.

(Nyitókép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában