segítettek

2018.01.29. 16:08

Hétvégén fellobbant 2018 első szabadtéri tüze

A 2018-as év első szabadtéri tüze mellett közúti balesetek adtak munkát a katasztrófavédelem munkatársainak a mögöttünk hagyott hétvégén.

kemma.hu

Tűzoltó

Forrás: Shutterstock

Tatánál árokba borult egy autós

Szombat este 6 óra után kevéssel egy személygépkocsi előzés közben lecsúszott az útról Tata és Kocs között majd az árokba borult. A jármű fejtetőre érkezett. Az autót egy etei nő vezette, aki könnyebben megsérült az esetnél, a helyszínre érkező mentők és tűzoltók kiérkezéséig nem tudta elhagyni a járművét. A kiérkező tatabányai hivatásos tűzoltók a kocsi önkéntes tűzoltók közreműködésével kiemelték a sérültet a járműből, akit a mentőszolgálat munkatársai baleset helyszínén elláttak.

Egy rosszul felmért és kivitelezett előzés következménye
Forrás: police.hu

Parkoló teherautóba hajtott

Szombat délután Dunaalmáson a 10–es számú főút belterületi szakaszán egy személygépkocsi ismeretlen okból az ott parkoló tehergépjárműbe hajtott. A személygépkocsiban ketten tartózkodtak az ütközéskor. Az utas bordatöréseket szenvedett, a vezető épségben kiszállt a járműből. A kiérkező komáromi tűzoltók biztosították a műszaki mentés helyszínét és segítették a mentőszolgálat munkatársait a sérült kiemelésében. A káresetnél a dunaalmási önkéntes tűzoltók is közreműködtek.

Az idei év első szabadtéri tüzéhez vonultak a tűzoltók

Nagysápon a Gedás hegy lábánál csaptak fel a lángok vasárnap este. Az aljnövényzet égett, mintegy 300 méter hosszan. A kiérkező bajnai hivatásos tűzoltók gyalogos megközelítéssel, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Frontális ütközés Gyermelynél

Vasárnap késő este egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze a Gyermelyről Bajna felé vezető közúton. A személygépkocsiban két ember, a buszban két felnőtt és négy gyermek utazott – egyikük sem szorult be a járműbe. A bajnai hivatásos tűzoltók biztosították a baleset helyszínét és segítették a mentést. A buszban utazó egyik felnőtt könnyű sérülést szenvedett, ezért a mentők egy budapesti kórházba szállították. A közút érintett szakaszát a műszaki mentés idejére le kellett zárni.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában