molesztálás

2017.12.06. 18:05

Elképesztő: éveken át fajtalankodott nevelt lányával, mégis enyhébb büntetést kap

Öt éves korától 13 éves koráig zaklatta szexuálisan nevelt lányát egy tatabányai férfi. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla négy évvel enyhítette a férfi büntetését.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Enyhítette a győri ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki nevelt lányát annak ötéves korától nyolc éven keresztül szexuálisan zaklatta. Az első fokon eljáró tatabányai törvényszék szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntette miatt 14 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte a férfit, ezt csökkentették Győrben 10 évre.

Az enyhítés indoklásában kifejtették: noha a kirívóan hosszú időn keresztül a lány szexuális életét az egész életére kiható módon befolyásoló cselekmények olyan veszélyesek a társadalomra nézve, hogy hosszú büntetést érdemelnének, azonban a vádlott javára több enyhítő körülményt is írtak, és az ítélőtábla úgy vélte, hogy a büntetési célok nem indokolják a 14 év fegyházat.

A jog nyelvén ez történt

A tényállás szerint a vádlott 2004 végétől 2012 novemberéig élettársa idősebbik leánygyermekével több alkalommal végzett szexuális cselekményt, illetőleg ilyen cselekmények eltűrésére bírta rá az 1999-ben született sértettet. A férfit 2016 novemberében jelentették fel.

Az ítélőtábla a kiszabott büntetést a 10 év közügyektől eltiltás büntetés érintetlenül hagyása mellett 11 év fegyházra enyhítette, az ügyészség súlyosbításra irányuló fellebbezését pedig alaptalannak ítélte. Győrbe azután került az ügy, hogy a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be az elsőfokú ítélet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában