jogerős

2017.10.10. 11:53

Nem volt szükség tárgyalásra, visszakozott a gyerekgyilkos anya

Jogerőssé vált az elsőfokú ítélet a kislányát brutális kegyetlenséggel, 111 késszúrással meggyilkoló Á. Anikó ügyében.

kemma.hu

Már korábban megírtuk a 2015 tavaszán történt tragédia részleteit, amikor Á. Anikó 111 késszúrással ölte meg saját kislányát egy tatai panzióban. A gyermeknek azért kellett meghalnia, mert anyja bosszút akart állni volt párján. A vádlott ügyvédje fellebezett, mégsem volt szükség újratárgyalásra, mert a gyerekgyilkos a cellában darabokra tépte a papírt, és maga kérte a bíróságot, hogy tekintsék semmisnek a kérvényt.

Így jogerőssé vált a tényleges életfogytiglanról szóló elsőfokú ítélet – számolt be az esetről a hírTV is. Jelenleg ő az egyetlen nő Magyarországon, aki már biztos, hogy élete végéig rácsok mögött marad.

A jelenleg 44 éves nő és F.E. kapcsolatából 2007-ben született közös gyermekük, Laura, akit 5 és fél éven át az anyja gondozott. 2012-ben a vádlott, a nagymamája és a sértett albérletben laktak. Ahogy arról a kemma.hu is beszámolt, vádlott nem dolgozott egy korábbi lábtörés miatt, rendszeres pszichiátriai kezelés alatt állt, gyógyszereket szedett, és alkoholt fogyasztott, fel is jelentették korábban.

A kislány óvodájában gyakran részegen jelent meg a nő, és olykor az édesapját kellett értesíteni, hogy vigye haza a sértettet, akit a vádlott többször a sörözőbe is magával vitt. A vádlott 2012. augusztusában bejelentette, hogy munkavállalás céljából Ausztriába utazik, így a sértett az édesapjához került. Az apa később arról is beszélt, hogy a nő már fenyegetőzött a kislány meggyilkolásával.

A kislány meggyilkolása után, miután szembesült tettével, Á. Anikó mértéktelen italozásba fogott, folyamatosan ittas állapotban volt, és botrányosan viselkedett, amíg a rendőrök április 6-án el nem fogták – olvasható a győri bíróság összefoglalójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában