szürkemarha

2017.10.01. 10:52

Csúnyán mellélőtt a vadász

Nagyvad helyett egy szürkemarhát sikerült leterítenie a 62 éves akai férfinak, aki sajátos módját választotta az ügy megoldásának.

kemma.hu/police.hu

Fotó: MTI/Komka Péter

Van az úgy, hogy egy vadászat nem úgy sikerül, ahogy eltervezték. Tudja ezt már az a férfi is, aki ellen a Kisbéri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozók a férfi vadászfegyverét és a hozzá tartozó öt darab lőszert lefoglalták, a vadászt előállították, gyanúsítottként kihallgatták.

A 62 éves férfi szeptember 29-én az este folyamán engedéllyel vadászott Súron, egészen pontosan annak csatárpusztai külterületén. Pechjére egy szürke szarvasmarhát lőtt meg a vadászfegyverével, ami a lövéstől azonnal elpusztult. A vadász ekkor segítséget kért az engedély nélkül kilőtt állat elszállításához és közben a kizsigerelését is megkezdte. A tetemet később az időközben megérkező ismerőseivel járműre rakták és a tulajdonos tudta nélkül megkezdték az elszállítását.

Nem volt nehéz megtalálni a bizonyítékot

A kisbéri rendőrök állampolgári bejelentés során még a közelben ellenőrizték a járműveket. Nem volt nehéz dolguk megtalálni a „tárgyi bizonyítékot”: az egyik jármű csomagterén megtalálták a kilőtt szarvasmarhát. A vadász ezek után, nem meglepő módon, beismerte a bűncselekmény elkövetését.

(Nagykép: MTI/Komka Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában