madárpiszok

2017.10.03. 10:06

Állati kegyetlenség: három fecskefióka bánta a tatabányai asszony indulatait

Természetkárosítás miatt emelt vádat egy 61 éves tatabányai asszonnyal szemben a járási ügyészség, aki júliusban leverte az ablakába fészkelt molnárfecskék „lakását”, három fióka halálát okozva ezzel.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A molnárfecskék a második emeleti társasházi lakás egyik ablaka feletti külső falon raktak fészket. Az asszony megelégelte, hogy a kis tollas állatok az ablakpárkányra piszkítanak, ezért július 1-jén délután egy bottal leverte a fészket a benne lévő fiókákkal együtt, közben azt kiabálva adott hangot felháborodásának.

A levert fészekből kiesett három molnárfecske-fióka: egyikük rögtön a zuhanást követően, a másik kettő pár nappal később pusztult el.

A molnárfecske az irányadó jogszabályok szerint védett állat, természetvédelmi értéke 50.000 Ft/egyed. A természetkárosítás bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de az asszonnyal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a hirtelen beköszöntő hidegebb idő miatt a fecskék nagy veszélynek vannak kitéve: ne idegeskedjünk, ha ellepik a párkányt, inkább segítsünk nekik a túlélésben Márton András madármentő tanácsait megfogadva.

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában