nevelés?

2017.08.28. 09:07

Tiszteletlen volt az apjával a gyerek, már kapta is a pofont

Címkék#Bokod

Felfüggesztett börtönbüntetést javasol a járási ügyészség arra a bokodi férfire, aki 2016 októberében úgy pofon vágta a 11 éves fiát, hogy bevérzett a szeme.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az 51 éves bokodi férfivel szemben, aki úgy megütötte a saját fiát, hogy bevérzett a szeme. Az elkövetővel szemben a járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A férfi, a felesége és közös gyerekük Bokodon, egy családi házban éltek. A 11 éves kisfiú iskolai magatartásával évek óta voltak problémák, melyet az apa nehezen tolerált.

A gyerek 2016 októberében több szaktanári figyelmeztetőt kapott magatartási problémái miatt, ezért őt a férfi büntetésül eltiltotta a számítógép használattól. 2016. október 10-én, a délutáni órákban a kisfiú sérelmezte a büntetés hosszú időtartamát és emiatt nem megfelelő hangnemben beszélt az apjával. A férfi ettől ideges lett, ezért egy alkalommal nagy erővel tenyérrel pofon ütötte a gyereket, aki ettől megtántorodott és az ajtófélfának esett.

Mint dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy a gyereknek 8 napot túl gyógyuló sérülést okozzon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában