tűzkár

2017.08.31. 15:36

Látták a füstöt az M1-esről? – Egy csémi tárolóépület borult lángokba (Videó)

Több városból érkeztek tűzoltók a Csémen lángoló tárolóépülethez, így kora délutánra sikerült megfékezniük a tüzet. A tűz okát még vizsgálják, de feltehetően porrobbanás történt az épületben – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

kemma.hu

Csémi tárolótűz

A tűzoltóknak sikeresen eloltották a Csém külterületén kigyulladt harminc méteres silóépület tüzét. A Sano mezőgazdasági üzem egyik tárolóépületének a teteje kapott lángra néhány órával korábban.

Még tartanak az utómunkálatok, és a tűz okát is vizsgálják, de a dolgozók és a tűzoltók előzetes véleménye szerint porrobbanás történt – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Mi történik porrobbanáskor?

Azokon a helyeken, ahol valamilyen éghető anyag aprítása közben por keletkezik – jelen esetben mezőgazdasági termények poráról van szó, de lehetne akár szénpor is –, és ez a finom por magas hőmérsékleten megfelelő oxigéntartalmú levegővel találkozik, az könnyen robbanást idézhet elő. Gyakran fordul elő ilyen porrobbanás az úgynevezett porkamrákban, tehát azokban a helyiségekben, ahova ezt a keletkező port a levegőből elszívják. A robbanás hirtelen történik, az anyag lánggal ég.

 

 

 

 

Buzás Tamás nagyigmándi olvasónktól kaptunk is videót a lángoló épületről:

Komáromból, Kisbérről, Tatabányáról, Esztergomból és Győrből hivatásos, Nagyigmándról önkormányzati, míg Kocsról és szintén Komáromból önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, magasból mentő szerről vízágyúval, valamint porral oltóval fékezték meg a tüzet. A tűzben senki sem sérült meg, a létesítményben tartózkodók időben elhagyták az épületet – tájékoztatnak a megyei katasztrófavédők oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában