bűntény

2017.07.14. 10:21

„Elvágom a torkotokat!” – még a családi pótlékot is elvette a kegyetlen zsaroló

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a kisbéri férfit, aki gyilkossággal fenyegetett egy családot. A férfi bántalmazta is őket, a családi pótlékot is kizsarolta tőlük.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség indítványának helyt adva a Komáromi Járásbíróság július 13-án egy hónapra elrendelte annak a kisbéri férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt folytat nyomozást a hatóság.

A zsaroló több alkalommal erőszakkal és fenyegetéssel elvette a sértett készpénzét, majd megjelent a lakásán, és a tőle rettegő, félelmében nem tiltakozó áldozattól magához vette annak fűkaszáját, laptopját és mobiltelefonját. Az elkövető a torkuk elvágásával is megfenyegette áldozatát és családját arra az esetre, ha nem adják át a fizetését és a családi pótlékot – tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Ez év júniusának végén pedig arra kényszerítette, hogy egy bankfiókban a saját nevére, de valójában az elkövető részére egy millió forint hitelt igényeljen. A hitelügylet végül meghiúsult, mert a bank elutasította a sértett hitelkérelmét. A sértett családjával félelmében végül elmenekültek az ország egyik távoli településére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában