adócsalók

2017.07.20. 08:51

212 milliót csalt el öt őrző-védő cég

A NAV munkatársai olyan, közép-dunántúli őrzésvédelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Simoni Péter, pénzügyőr törzsőrmester, vámszakmai sajtóreferens a kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az elkövetői kört egy fejér megyei férfi irányította. A céghálózat csúcscége vagyonőröket foglalkoztatott, azonban ezeket a dolgozókat a láncolat alján lévő „bukó” cégekhez jelentették be, de járulékot nem fizettek, a bevételek után pedig nem adóztak. A rövid időn belül felhalmozódott tartozással egyszerűen megszűntek, és a dolgozók egy újabb bukó-céghez kerültek.

Az akcióban a nyomozók 26 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. 7 gyanúsítottat hallgattak ki, és 5 céggel szemben indítottak eljárást. A bűnös vagyon visszaszerzésére a NAV ársai munkatgépkocsikat, követelést foglaltak le és bankszámlákat zároltak tízmilliós nagyságrendben. A pénzügyi nyomozók munkáját IT-szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködött a NAV Bevetési Igazgatósága és a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt az elkövetők akár 10 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában