Időjárás

2024.05.24. 08:48

Kiadták a riasztást: jég veri, eső mossa el a pénteket

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás. A Hungaromet szerint jégeső sé felhőszakadás vár ránk pénteken.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, péntekre figyelmeztetést adott ki a Hungaromet. Péntek reggel azonban a zivatarok és felhőszakadások miatt elsőfokú riasztást is kiadott a meteorológiai szolgálat. Szűkebb hazánkban a komáromi járásban előbbi, az összes többiben mindkettő miatt. A jégesőt sem ússzuk meg, úgy fest.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás. A Hungaromet szerint jégeső sé felhőszakadás vár ránk pénteken.
Péntekre riasztást adtak ki a jégeső és a zivatarok, felhőszakadások miatt
Fotó: Z. M. / Forrás: 24 Óra

Figyelmeztetésük szerint délelőttig elsősorban a középső országrészben, Dunántúl északkeleti felében fordulhatnak elő zivatarok, illetve nagyobb kiterjedésű csapadéktömb képződése, amelyeket egy-egy helyen felhőszakadás is kísérhet. A későbbiekben sem lesz kegyes az időjárás. A késő délelőtti, délutáni órákban nagyobb számban egyre inkább az ország északkeleti harmadában valószínűek zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Északkelet-Magyarországon egy-egy hevesebb zivatarra is van esély viharos széllökés (60-90 kilométer/óra), jégeső (2 centi körüli jégátmérővel), felhőszakadás kíséretében.

Késő estig az említett területen kívül is várhatóak szórványosan zivatarok, amelyekhez a Dunától keletre, helyenként felhőszakadás, a Dunántúl északi, keleti harmadában lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás is társulhat. Emellett kevesebb helyen viharos (55-75 kilométer/óra) széllökés vagy jégeső (1 centi alatti átmérővel) előfordulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!