Időjárás

2024.05.24. 04:30

Már unjátok a zivatarokat? Sajnos még pénteken is számítani lehet rá

Mondjuk, milyen lesz az idő pénteken.

Kemma.hu

A Hungaromet péntekre is kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok, illetve felhőszakadások kialakulása miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent ilyenkor, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A prognózisuk szerint pénteken a zártabb felhőzettel együtt az összefüggőbb csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul. Mögötte azonban erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint pénteken a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 20-26 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!