Időjárás

2024.03.02. 04:00

Tavaszias időjárás: már a húsvéti nyuszik is kidugták fejüket a homokból

Az átlaghőmérséklet 13-18 fok között alakul. Tavaszias időjárásnak köszönhetően akár még túrázásra is lesz lehetőség a hétvége első napján.

Kemma.hu

Már a húsvéti nyuszik is készülnek az igazán tavaszias időre

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz.K.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan - nagyobb eséllyel északkeleten - zápor is előfordul. A délkeleti szél gyakran lesz élénk. 13-18 fok valószínű. A tavaszias időjárásnak pedig nem csak mi örülhetünk. 

A tavaszias időjárásnak nem csak mi örülünk, de a már húsvétra készülő nyuszik is várták a felmelegedést
A tavaszias időjárásnak nem csak mi örülünk, de a már húsvétra készülő nyuszik is várták a felmelegedést
Fotó: Sz.K.  / Forrás: Kemma.hu

A tavaszias időjárás akár egész hétvégén kitarthat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton, a hajnali órákban délkelet, kelet felől tovább növekszik a felhőzet, a nyugati tájak kivételével beborul az ég. Több helyen párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében köd is képződik. Késő estig helyenként, az éjszaka második felében a keleti országrészben már többfelé fordulhat elő eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. 

Vasárnap szintén kellemes tavaszi idő várható 15 fok körüli maximumokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!