Időjárás

2024.01.26. 04:25

Csak a hőmérséklet fog tetszeni - ilyen idő lesz ma Komárom-Esztergomban

A hőmérséklet 5-11 fok között alakul. A csapadék miatt azonban nem

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint január 26-án pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Délutántól északnyugat felől többfelé várható eső, záporeső, de északkeleten még havas eső is lehet.

Erős marad az északnyugati szél, illetve néhol továbbra is lehetnek viharos lökések. A hőmérséklet 5-11 fok között alakul.

 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!