Időjárás

2023.12.01. 04:26

Tükörjég és balesetveszély Komárom Esztergomban? - mondjuk, milyen lesz az időjárás

A reggel kritikus lehet, hiszen éjszakára narancs riasztást is kiadtak vármegyénkre az ónos eső veszélye miatt. Napközben a hőmérséklet már +1 és +10 fok között alakul majd.

Kemma.hu

Mint arról beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegye egész területére november 30-án este. Tartós, több órás ónos esőt prognosztizáltak. Az Útinform pedig Tatabánya környékén ködfoltokra figyelmeztetett.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint december 1-jén, pénteken estig marad a borús idő sokfelé esővel, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadékkal, ami akár kiadós mennyiség is lehet. Estétől dél felől csökken a felhőzet, de ezzel együtt sűrű ködfoltok képződnek. A hőmérséklet +1 és +10 fok között alakul.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!