Időjárás

2023.10.27. 04:25

Figyelmeztetést is kiadtak, kell az esernyő - mondjuk, milyen idő lesz Komárom-Esztergomban

Rossz hírünk van: a hőmérséklet 15 fok köré csökken.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint október 27-én, pénteke estig borult lesz az ég, és országos, kiadós esőzés várható. Csak késő délután nyugat felől csökken a felhőzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön este riasztást is kiadott, mivel villámlással, széllökésekkel, jégesővel jöhet zivatar Komárom-Esztergomba.

Az északnyugatira forduló szél megerősödik, 15 fok köré csökken a hőmérséklet, sok helyen reggel, délelőtt beáll a maximum. Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. 

Forrás: Köpönyeg.hu

A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. 

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!