Égi háború

2023.10.26. 19:55

Kiadták a riasztást: villámlással, széllökésekkel, jégesővel jöhet a zivatar Komárom-Esztergomba

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint.

Kemma.hu

Zivatar miatt adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat október 27-én, pénteken éjfélig több vármegyére, köztük Komárom-Esztergomra is. Mint írták, az esődleges veszélyforrást a villámlás jelentheti, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat az érintett területeken.

A prognózis szerint pénteken napközben nyugat felől egy gyors mozgású hidegfront vonul át, amely mentén és annak előterében is viharos, 80-90 kilométer/óránál előrebb széllökések várhatók, kiemelten a Dunántúl déli, keleti részein, de 70 kilométer/órát meghaladó széllökések másutt is előfordulhatnak.

A hidegfront mentén zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében a viharos, 80-90 kilométer/óránál erősebb széllökés lesz a legfőbb veszélyforrás, de apró szemű jég, jégdara zápor, illetve intenzív, 10-15 milliméretnyi csapadék sem kizárt. Estétől a légmozgás várhatóan jelentősen veszít erejéből.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!