Időjárás

2023.07.20. 07:35

Enyhülni látszik a forróság: mutatjuk, milyen időre számíthattok ma

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható. Késő estére 19-26 fok közé hűl le a levegő.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Északkeleten és délnyugaton fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Reggel 17, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül.

Mint írják, fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön, az esti órákban az ország nagy részén derült lesz az ég, majd az éjszaka második felétől nyugat felől felhőzet érkezik, és vele együtt a Dunántúlon megnövekszik a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. Az északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!