Időjárás

2023.03.13. 18:00

Kiadták a figyelmeztetést: ismét heves zivatarok okozhatnak gondokat megyénkben

Napsütésre kevésbé, csapadékra azonban annál inkább számolhatunk kedden térségünkben. A meteorológia már a figyelmeztetést is kiadta a zivatarok miatt.

Kemma.hu

Heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A hét indító napos, tavaszias idő után kedden ismét az esernyőnkre lehet leginkább szükség. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden eleinte marad a változóan felhős idő, majd délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint kedden a reggeli órákban északkeleten felszakad a vastagabb felhőzet, és általában fátyolfelhős, napos idő várható, késő délelőttől azonban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Késő délutánig legfeljebb néhol eshet, ezt követően viszont az érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében már előfordulhat eső, záporeső, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott a legkisebb a csapadék esélye. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!