Időjárás

2023.02.03. 08:53

Leviszi a fejünket a szél - kiadták a figyelmeztetést Komárom-Esztergomra

Címkék#időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki széllökések miatt február 3-ra.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az előrejelzés szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát. Pénteken késő délután, illetve este az északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos lökések kísérhetik (általában 60-80 kilométer/óra), de az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint pénteken nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék: eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Reggel 2, délután 6 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton északkelet felől csökken a felhőzet, de délelőtt még elszórtan lehet zápor, délután már hózápor. Viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. +5, +6 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor beborul az ég, és havazás kezdődik. Megkezdődik a lehűlés: reggel már országos fagy lesz, délután csak +3 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn nyugaton még lehetnek borongós részek további hózáporokkal. Máshol sok napsütés várható fátyolfelhőkkel. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Reggel -6, délután mindössze 0 Celsius fok valószínű.

Kedden napos, fagyos időre van kilátás. A néha megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet hózápor. Reggel -11 és -5, délután -3 és +2 Celsius fok valószínű.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!