tél-apó

2021.12.02. 20:00

Ekkora esély van arra, hogy fehér legyen Mikulás napja Komárom-Esztergomban

Az ország nagy részén továbbra is várható különböző halmazállapotú csapadék az elkövetkező napokban is.

Kemma.hu

A havazás már megmutatta magát december első hetében, a Koponyeg.hu előrejelzése szerint nagy az esély arra, hogy december 6-án, Mikulás napján is fehérbe boruljon a megye. Mint a térképes előrejelzéséből kiderül: Komárom-Esztergom megyében 50-70 százalékos az esély erre.

Fotó: koponyeg.hu

Az előrejelzések szerint a következő napokban is csapadékra számíthatunk – ilyen-olyan formában. December 3-án pénteken a délelőtti órákig a Tisza vonalában lévő összeáramlási zóna mentén még előfordul havas eső, hózápor, majd ott is csökken a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Főleg a nap első felében lesz még erős az északnyugati szél. Reggel 0, délután +4 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, illetve dél felől rétegfelhőzet érkezik hazánk térségébe. Estig ugyanakkor nem lesz még csapadék. Reggel -5, délután +3 Celsius fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. A délnyugati szél néha megélénkül.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: északon inkább hó, máshol eső, havas eső valószínű. Estétől erősödhet a csapadék intenzitása, és a Dunántúlon többfelé lehet havazás, keleten eső. Reggel gyengén fagyhat, délután is csak +1, +3 Celsius fok ígérkezik.

Hétfőn, mikulás napja hajnalban a középső és az északi tájakon havazással kezdődhet. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, de az északkeleti, keleti tájakon kora estig lehet vegyes csapadék.

Aznap havas eső, hó, a Tiszántúl nagy részén eső várható. Az északi, északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 0-5 fok lesz délután.

 

Ezek is érdekelhetik