időjárás

2021.11.11. 17:30

Kiadták a figyelmeztetést: veszélyesen indul a péntek a sűrű köd miatt

A meteorológia a sűrű köd veszélye miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére. A látótávolság pár száz méterre csökken.

Kemma.hu

Csütörtökön is több órán át tartó, sűrű köddel kell számolni. a sónedves utakon köd és ködszitálás teheti veszélyessé a közlekedést.

Forrás: Shutterstock

Az előrejelzések szerint nem ígérkezik túl barátságosnak a pénteki időjárás. A reggel kifejezetten szürke lesz, hiszen sűrű köd borítja majd térségünket. A Köpönyeg.hu tájékoztatása szerint hajnalban ismét terjeszkedik majd a köd, illetve a ködfelhőzet, reggelre már borult idő várható. Napközben néhol felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap, de a legtöbb helyen marad az erősen felhős idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd veszélye miatt már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom megyére. Ahogy írják, a látótávolság pár száz méterre fog csökkenni. Ez a barátságtalan és veszélyes jelenség azonban nem csak pénteken lesz társunk, a figyelmeztetés szombaton már az ország teljes területét érinteni fogja.

Fotó: met.hu

Péntekre az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken, és ezt követően a legtöbb helyen újra napos idő várható. Főként a Nyugat-Dunántúlon azonban egész napra beragadhat a felhőzet. Legfeljebb szitálás alakulhat ki néhol. Gyenge marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 11 és 14, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 10 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!