időjárás

2020.08.16. 06:56

Vasárnap sem ússzuk meg: ismét felhőszakadásokra figyelmeztet a meteorológia

A szombati vihar után vasárnap sem számíthatunk túl sok jóra. A meteorológia ismét kiadta a figyelmeztetést a heves zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt.

Kemma.hu

Esztergom, Kölcsey Ferenc utca

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az időjárás nagyon nem volt kegyes megyénk településeivel szombaton. Sajnos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a vasárnap sem kecsegtet több jóval. A meteorológia elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok és felhőszakadások miatt. A szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében már nem csak figyelmeztetés, riasztás is érvénybe lépett. Megyénkben elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: met.hu

Vasárnap kora reggeltől az északnyugati országrészben ismét labilizálódik a légkör, újabb csapadékrendszer várható. Először a Kisalföldön, Alpokalján, később kelet felé terjedve az Észak-Dunántúlon máshol is várható az eső, zápor mellett zivatar is. A déli, délutáni órákban már másutt is várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás (20-40, néhol akár 50-60 milliméter csapadék) társulhat, de egy-egy helyen 60-70 kilométer/óra feletti szél és jégeső is kialakulhat.

Estétől csökken a felhőzet, de főleg északnyugaton, nyugaton erősen felhős marad az ég, elsősorban arrafelé fordulhat elő eső, zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a déli szél. Átmeneti erős vagy viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A hőmérséklet délután általában 25 és 30 fok között valószínű, de északnyugaton helyenként ennél hűvösebb lehet. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!