időjárás

2020.05.12. 09:32

Riasztást adott ki az erős szél miatt Komárom-Esztergomra a meteorológiai szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki több megyére is erős szél miatt.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Széllökésekkel és zivatarral tarkított napnak nézünk elébe. AZ OMSZ tájékoztatása szerint elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben Komárom-Esztergom megyében széllökések miatt. Ez azt jelenti, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint május 12-én kedd délelőtt a csapadék lassanként mindenütt megszűnik, majd délután észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak, majd délutánra jelentősen mérséklődik a szél. A hőmérséklet napközben általában 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban felhős délnyugati tájakon 11, 12 Celsius fok is lehet. Késő estére 6 és 11 Celsius fok közé hűl le a levegő.

OMSZ: 2020. május 12. 04:06 (02:06 UTC) [flHW]

Citromsárga riasztás van érvényben Komárom-Esztergomban (Fotó: OMSZ.hu)

Az Időkép széltérképén jól látszik, hogy 24 óra alatt megyénken belül Komáromban mérték a legerősebb, 70 kilométer/órás széllökést.

Komáromban a legerősebb a szél (Fotó: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!