elismerés

2017.12.01. 07:42

Három nemzedék pedagógusait köszöntötték Komáromban

A komáromi városháza dísztermében elismerésben részesültek a nyugdíjas pedagógusok, az ötven éve pályán levők, és a pályakezdők is letették esküjüket.

N. T.

Németh jánosné vasdiplomát vett át a város vezetőitől

Fotó: N. T.

Három nemzedék pedagógusait köszöntötte kedden a városvezetés a városháza dísztermében. A rendezvényen esküt tettek a pályakezdők, elismeréseket vettek át a nyugdíjba vonulók és színes diplomát kaptak azok, akik több mint ötven éve döntöttek úgy, hogy az oktatásnak szentelik életüket. Az eseményen részt vett Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum igazgatója is.

Potháczky Mária, a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola tavaly nyugdíjba vonult igazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy minden évben hagyomány a városban, hogy ünnepséget szervez az önkormányzat a pedagógusoknak, azonban a mostani egy kivételes alkalom, hiszen mindhárom korosztály képviselői jelen vannak.

Németh jánosné vasdiplomát vett át a város vezetőitől
(Fotós: N. T.)

– Tisztelettel adózom a legifjabb, stafétabotot éppen átvevő kollégáknak, mert nem könnyű, de annál szebb feladatra vállalkoztak. Kiváltságosan szép, de nehéz és különlegesen felelős hivatás a pedagógusoké, ahol az ügy iránti alázat és a gyerekek szeretete nélkül nem érdemes dolgozni. Az igazi pedagógus átérzi a felelősségét is. Szavával jóra oktat és viselkedésével, valamint élete pályájával nevel – emelte ki Potháczky Mária.

A 2017/18-as tanévben tizenegyen kezdték meg óvónői, tanítói, tanári pályájukat valamelyik Komáromban működő intézményben, tíz pedagógus vonult nyugdíjba, valamint öt arany-, kettő gyémánt-, egy vas, illetve egy rubindiplomát adott át dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester.

Színes diplomák

Aranydiplomásként köszöntötték Böjthe Andrásnét, Koppány Csabát, dr. Kovács Gusztávnét, Tiborcz Lászlónét és Windeisen Zoltánnét, gyémántdiplomásként Lipka Józsefnét és Hegedűs Bélánét, valamint vasdiplomásként Németh Jánosnét, aki 65 éve szerezte meg óvónői diplomáját és rubindiplomásként dr. Markhot Imrénét, aki 70 éve szerezte meg tanító diplomáját. Dr. Markhot Imréné egészségügyi állapota miatt nem tudott rész venni az eseményen.

A rendezvényen az Egressy Béni Művészeti Iskola tanulói közreműködtek. Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!