WRO

2017.11.13. 17:50

A robotprogramozási világdöntőn sem vallottak szégyent a szőlősi gyerekek

A második helyet magyar csapat (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé) szerezte meg a robotprogramozási világdöntőn, a vértesszőlősiek a második legjobb magyar eredménnyel büszkélkedhetnek a regular kategóriában.

kemma.hu

Forrás: Nagyné Csóti Beáta

November 10-12. között rendezték meg Costa Rica fővárosában San José-ban a XIV. World Robot Olympiad™ robotprogramozási Világdöntőt. A hivatalos nemzeti szervező, az Edutus Főiskola nyár elején rendezte meg a nemzeti döntőt, amelyről 6 csapat kvalifikálta magát a Világdöntőre, három kategóriában és négy korosztályban. Köztük volt a Samu Team is.

A második helyezést szerezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat a Világdöntőn az Advanced Robotics Challenge kategóriában, ahol 17-25 év közötti fiatalok mérik össze tudásukat. Csapatvezető: Lengyel Richárd. Tagok: Emmert Gergő, Knébel Miklós, Ludvig András László.

A szőlősiek a regular kategóriában indultak. Fábik Sarolta, Skrován Lilla és Andai Roland (felkészítőjük Skrován József) 54. lett a 13-15 évesek között, ez a kategória második legjobb magyar eredménye. A mezőny információink szerint mintegy 85-90 csapat szerepelt ebben a mezőnyben.

Mi is az a WRO?

A World Robot Olympiad™ egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO™ versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO® Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával. A WRO™ nemzetközi szinten 14. éve szervezi meg a tudomány, a technológia és az oktatásnak ezt a seregszemléjét. Ezzel egyesíti és segíti a fiatalokat a világ minden tájáról kreativitásuk és

problémamegoldó készségük fejlesztésében a MTMI (műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai) területén.

Legközelebbi WRO™ versenyt 2018 május végén-június elején rendez az Edutus Főiskola Tatabányán, ahol az összes kategória minden korosztályába lehet majd nevezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!